Uw arbeidsrecht advocaat in Hengelo
Bel vrijblijvend: 074 - 799 92 00
Home > Ontslag > Ontslag op staande voet
ontslag op staande voet hengelo

Ontslag op staande voet in Hengelo?

Ontslag op staande voet is in feite een opzegging van de arbeidsovereenkomst van de werknemer met onmiddellijke ingang. Dit betekent dat er geen sprake is van een opzegtermijn. Ontslag op staande voet kan zowel mondeling als schriftelijk gegeven worden.

Op staande voet ontslagen?

Bent u op staande voet ontslagen? Dan verliest u per direct uw baan én uw inkomen. Vanwege de ernstige gevolgen voor de werknemer, moet het ontslag aan bepaalde regels van het ontslagrecht voldoen, namelijk:

  • Er moet sprake zijn van een dringende reden.
  • De dringende reden moet de werknemer medegedeeld worden.
  • Ontslag op staande voet moet onverwijld gegeven worden.

Als het ontslag op staande voet niet aan alle voorwaarden voldoet, dan is het ontslag vernietigbaar. Dit betekent dat u als werknemer het ontslag op staande voet kunt aanvechten.

Ontslag op staande voet aanvechten

Wilt u uw ontslag op staande voet aanvechten? Dan kunt u binnen zes maanden schriftelijk bezwaar maken door een beroep te doen op de vernietigbaarheid van het ontslag. Helaas is een schriftelijk bezwaar in de meeste gevallen meer een formaliteit, omdat weinig werkgevers op een ontslag op staande voet terugkomen. In de meeste gevallen zal er dus een rechter ingeschakeld moeten worden om het ontslag aan te vechten.

Woont u in de Hengelo of de regio van Hengelo en wilt u uw ontslag op staande voet aanvechten? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van RP Advocatuur in. Neem hiervoor direct contact met ons op door te bellen naar 074 - 799 92 00.

Menu