Uw arbeidsrecht advocaat in Hengelo
Bel vrijblijvend: 074 - 799 92 00
Home > Arbeidsongeschikt
arbeidsongeschikt hengelo

Arbeidsongeschikt geraakt in Hengelo?

Wanneer u arbeidsongeschikt raakt is dit erg vervelend. Daarnaast zal dit ook grote gevolgen hebben op uw leven. Niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel én financieel. U bent arbeidsongeschikt wanneer u door ziekte of een handicap werkzaamheden helemaal of gedeeltelijk niet meer kunt uitvoeren.

Arbeidsongeschikt, wat nu?

Bent u in een dergelijke situatie terecht gekomen dan wilt u waarschijnlijk weten wat uw rechten en plichten zijn omtrent arbeidsongeschiktheid. RP Advocatuur in de regio Hengelo staat in dat geval graag voor u klaar om u te vertellen hoe u het beste kunt handelen. Daarnaast zullen wij met u de juridische mogelijkheden bekijken om ervoor te zorgen dat u kunt blijven werken.

Mate van arbeidsongeschiktheid bepalen

Bent u arbeidsongeschikt? Dan zal het UWV de mate van arbeidsongeschiktheid gaan bepalen. Bent u namelijk voor meer dan 35% arbeidsongeschikt? Dan komt u in aanmerking voor een WIA-uitkering. De mate van arbeidsongeschiktheid wordt bepaald door middel van een gesprek met een verzekeringsarts en een onderzoek, uitgevoerd door een arbeidsdeskundige. Ook wordt het verschil berekend tussen wat u vroeger verdiende en wat u met ander werk nog kunt verdienen. Is dit verschil minder dan 35% dan krijgt u geen WIA-uitkering. Bent u het hier niet mee eens? Dan heeft u de mogelijkheid om hiertegen bezwaar te maken.

Wilt u meer informatie of hulp bij zaken omtrent arbeidsongeschiktheid in de regio Hengelo? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 074 - 799 92 00.

Menu